Pronađi motivaciju za vježbanje

Postavi si novi cilj…dovoljno izazovan, ali ne pretežak. Neki od dobrih ciljeva su: trčati 5 kilometara bez osjećaja umora ili smršaviti 5 kilogram bez izgladnjivanja, Fokusiraj se na cilj koji možeš postići i koji možeš pratiti iz tjedna u tjedan.

Evo nekoliko savjeta kako će nam svima biti lakše vratiti se u ritam!

STRAH GUŠI MOTIVACIJU
Svi se susrećemo sa strahom od neuspjeha, ali on nije nužno loša stvar.
Sjeti se kako si kao dijete učio neke fizičke vještine, poput klizanja, vožnje biciklom i slično, ili pogledaj kako djeca uče hodati sa nizom početnih uspjeha i neuspjeha, ali nikad, baš nikad ne odustaju!
Umjesto da dopustiš da te mali neuspjeh zaustavi, koristi ga kao motiv. Budi odlučna ili odlučan da postaneš jači, brži, spremniji. U konačnici, što više puta pokušaš, to ćeš kasnije imati manje neuspjeha.

NAČELO “SAMO NEŠTO UČINI” DA DOBIJEŠ MOTIVACIJU
Pitanje početka vježbanja i motivacije je slično dvojbi je li akcija prethodila reakciji ili obrnuto. Nemoj čekati motivaciju kako bi počeo vježbati, jer motivacija može biti samo tvoja reakcija. Kreni već danas!

MOJIH PET NAČINA ZA POBOLJŠANJE MOTIVACIJE ZA VJEŽBANJE:
– Odaberem male, ostvarive ciljeve ili izazove.
– Pokušavam biti hrabar. Ne dopuštam da me strah od neuspjeh sputa jer mi iskustvo kaže da od njega često “ojačam”.
– Svaki dan napravim NEŠTO, bez obzira koliko je malo, uvijek je bolje nego ništa.
– Koristim tehnologiju (mobiteli, pametni satovi, sportske narukvice…tzv. “Fitness Trackers”) koji mi pružaju mogućnost usporedbe sa prijašnjim treninzima i pomažu u praćenju napretka.
– Unaprijed planiram svoje vrijeme, izrađujem tjedni plan rada, za što koristim sportsko-rekreativni program koji mi pomaže lakše implementirati tjelovježbu u svakodnevnom životu.

Još uvijek nisi sigurna ili siguran?

Kontaktiraj Dejana i započni pozitivnu promjenu