Ljetni treninzi plivanja, bicikla i trčanja u Samoboru

1. Najstariji dio Samobora u kojemu se nalazi i poznata ruševina srednjevjekovnog dvorca položen je u klancu istok-zapad. Ova orijentacija omogućava duge sunčane dane ljeti dok strmi obronci sjevernih padina poput Tepeca i Aninola (šumska staza za trening trčanja) daje obilje hladovine i prirodno osvježeni zrak čak i u vrijeme najvećih vrućina koje zahvate Zagrebačku županiju. Odavde je lako ući dalje u Samoborsko gorje ili biciklima do Parka prirode Žumberak. Posvude ima puno brda ali i ravnih sjenovitih cesta koje desecima kilometra prodiru u zelene pojaseve sa obiljem čistih potoka i restorana. Prednosti outdoor treninga ljeti gdje niste u nemilosti sunca i gdje imate obilje izvora pitke vode ne moramo ni spominjati.

2. Samobor je vrlo blizu Zagreba (rekli bi u dometu trkaća dugoprugaša) sa kojim je od nedavno dobro povezan biciklističkim stazama. Iako je projekt još u fazi realizacije, gotovo je dovršena staza Podsused-Samobor primjerena biciklistima početnicma (onima koji se boje odmah dijeliti kolnik sa motornim vozilima) i ljubiteljima commuting bike. Kad projekt bude završen biti će nekoliko pravaca kojim će se moći obići i krajeve u okolici Samobora a u budućnosti vidimo povezanost preko Bragane sa Dolenjskom u Sloveniji kamo, radi kvalitete cesta, rado odlaze Ironmani na kronometarske treninge bicikla.

3. Ljetni bazen Vugrinščak je jedan od najstarijih bazena u Hrvatskoj. Danas ima 25 metara i preljeve sa svih strana. Triatlonci&plivači bi još samo dodali koju traku za obilježavanje staze plivanja i startni blok pa još jedna avantura može započeti. Osim triatlon kluba Samobora, bazen mogu koristiti svi građani u jutarnjim terminima za potrebe treninga i rekreacije. Odlična je to pozicija u gradskome parku za izvedbu raznih kombinacija (brick) odnosno da se spoji sve gore nabrojeno:).