Tri razloga zašto je dobro poticati druge da trče

dejan-patrcevic-dodjeljuje nagradu-najmotiviranijem-timu-b2run-2019

Glavni trener i osnivač Adriatic Coaching, poznati hrvatski IRONMAN Dejan Patrčević, je u sklopu HT B2Run podjele nacionalnih nagrada dodijelio priznanje za Najmotiviraniji tim u 2019. godini, te je održao kratko predavanje na temu važnosti trčanja u društvu.

1. VRLO JEDNOSTAVNO RJEŠENJE 

Trčanje je čovjeku, uz hodanje, jedna od najprirodnijih aktivnosti koja, u usporedbi sa na primjer biciklizmom ili skijanjem zahtijeva relativno malo ulaganja u opremu, znanja i tehnologiju. Već 30 minuta provedenih u trčanju donosi odlične rezultate kada je u pitanju aktivacija (održavanje) zdravlja tijela u fizičkom i psihičkom smislu.

2. POVEĆAVA UKUPNI OSJEĆAJ ZADOVOLJSTVA U DRUŠTVU

Jeste li kada razmišljali da nam u društvu pored dobre zdravstvene usluge, čistog okoliša i dobrih fakulteta treba i više ljudi koji se rekreativno bave trčanjem?
Naime, lako je primijetiti kako trčanje svugdje povećava dobro raspoloženje među ljudima i važna je aktivnost koja može pridonijeti dobroj subjektivnoj ocjeni kvalitete života. Ako uzmemo u obzir da dobra kvaliteta života, uz dobar posao i materijalnu sigurnost u konačnosti čine zadovoljnu sredinu, lako je optimistima zaključiti kako će upravo trčanje u budućnosti imati još više zaljubljenika.

3. LAKO SE INTEGRIRA U KORPORACIJE 

Ako poslodavac podupire trčanje kao odabir svojih zaposlenika stvaranjem trkaćih rekreativnih timova sa korporativnim sportskim ciljevima, onda pojedinci (zaposlenici) ostvaruju balans između posla, privatnog života i integracije vježbanja. Upravo je ovaj balans preduvjet za dugoročnu održivost, koja se očituje u smanjenju bolovanja, boljem moderiranju stresnih faktora, učenju vrlina poput strpljivosti i osobne organiziranosti te uspješno obavljanje složenih (multi-task) zadataka unutar kompanije.

TREBAŠ VIŠE INFORMACIJA ILI SAVJET STRUČNJAKA KAKO DA I TI POČNEŠ TRČATI? 

Želiš i ti trčati ovu jesen? ZATRAŽI POMOĆ! Adriatic Coaching ti može dati planski trening i savjete vezane na tvoju trenutnu fizičku spremu i ograničenja. Za više informacija o našim uslugama za pojedince i tvrtke klikni ovdje.