TRI NAČINA KAKO STVORITI MOTIVACIJU ZA VJEŽBANJE

Tjelesna aktivnost je “in” ove zime –  možeš ojačati tvoj imunitet i održati zdravlje naših najugroženijih
građana. Mi znamo da je motivacija ključna da započneš nešto raditi, a ovih tri savjeta će ti pomoći!

1. POSTAVI PRAVI CILJ

Postoji veza između ciljeva i motivacije. Postavljanje ispravnih ciljeva može imati ogroman utjecaj na našu razinu motivacije.

Kako ćeš razlikovati ispravan od neispravnog cilja, koji ti može samo oduzeti energiju i smanjiti samopouzdanje u vježbanju?

Naša je preporuka da izbaciš one ciljeve, koji su isključivo vezani na tvoj fizički izgled, pogotovo ako ga vežeš uz svoj super model. Fokusiraj se na cilj, koji možeš postići i koji možeš pratiti iz tjedna u tjedan. Tako je jedan od dobrih ciljeva na primjer “održavanje redovite i dosljedne rutine vježbanja”. Ti to možeš! Svaki tjedan napreduješ!

2. PRIHVATI STRAH KAO DODATNI IZAZOV

Nekontroliran strah guši motivaciju. Svi se susrećemo sa strahom od neuspjeha, ali on nije nužno loša stvar. Sjeti se kako si kao dijete učio neke fizičke vještine, poput vožnje biciklom ili pogledaj kako djeca uče hodati sa nizom početnih uspjeha i neuspjeha, ali nikad, baš nikad ne odustaju!

Umjesto da dopustiš da te mali neuspjeh zaustavi, koristi ga kao motivator. Budi odlučan ili odlučna da postaneš jači, brži, spremniji. U konačnici, što više puta pokušaš, to ćeš kasnije manje imati neuspjeha.

3. SAMO NEŠTO UČINI ZA POČETAK

Pitanje oko početka vježbanja i motivacije je slična onoj oko dvojbe da li je akcija prethodila reakciji ili obrnuto. Nemoj čekati motivaciju da kreneš vježbati, jer motivacija može biti samo tvoja reakcija. Istina je da je održivi trenažni proces (redovito cjelogodišnje vježbanje) stvar kontinuiranog ciklusa, u kojemu se izmjenjuju akcije i reakcije.

Tri razloga zašto je dobro da treniraš ovu zimu

Angažiraj stručnjake koji će ti pomoći odrediti sportske ciljeve i napraviti dugoročno održiv sportski plan.

Još uvijek nisi siguran ili sigurna? Kontaktiraj Dejana:

dejan@adraticcoaching.com

+385911904649