Pomognimo triatloncu Mirsadu da ponovno trči

Mirsad Taletović je sa 13 godina dobio šećernu bolest tipa 1. Bolest ga nije spriječila da do svoje 40-te godine života savladava životne izazove, pa tako i one sportske. Nastupao je na puno triatlonskih utrka i završio zahtjevnu polu-ironman distancu (1,9km plivanja, 90km bicikla i 21km trčanja), a uz pomoć Adriatic Coachinga okušao se nekoliko puta i u polumaratonu (Beograd, Ljubljana i Sarajevo).

Kao i mnogi drugi, koji boluju od ove neizlječive bolesti, primijetio je koliko mu redovito treniranje na otvorenom pomaže u održavanju mentalnog i fizičkog zdravlja. Kao beneficiju treninga naveo je; lakša kontrola sitosti i gladi, redovitiji obroci, manje ubrizgavanja inzulina, bolja samodisciplina, više samopouzdanja i manje tjeskobe.

Unatoč mnogim prednostima redovitog vježbanja, ona ipak ne može izliječiti ovu bolest no može usporiti njen progres. Bolest je tako i kod Mirsada malo po malo uzimala danak, posebno nakon što mu se nedavno desila ozljeda na trčanju, koja je potom zbog komplikacija rezultirala potkoljeničnom amputacijom lijeve noge.

Kada je u pitanju izvršavanje planova treninga, Mirsada bi opisali kao predanog i organiziranog – karakteristike koje krase vrhunske sportaše. Pored redovnih treninga redovito je išao na posao i pomagao obitelji u turizmu i nakon operacije u svim aspektima života je stavljen na novu kušnju.

Mirsad ne odustaje da će se vratiti ponovno u trening, da će ponovno biciklirati i trčati istarskim krajolicima, posebno u njegovom rodnom gradu Puli.

Uz tvoju pomoć želimo Mirsadu omogućiti plaćeni račun za izradu
višenamjenskog Challenger stopala
 od firme Ottobock, razvijenom za različite
zahtjeve, od svakodnevnog hodanja do rekreativnih sportova u vrijednosti
35.000 kuna i pokloniti najljepši dar u doba kada svatko od nas povjeruje u dobrotu, zajedništvo i solidarnost.

Uz ovaj dar Mirsad će se sigurno ponovno vratiti u pogon!

Uplate se vrše na humanitarni račun Lions kluba Pula na broj:
HR 5323400091510805218
Privredna banka Zagreb
Na uplati navesti: ZA MIRSADA