Opusti ove mičiće dok treniraš

U novoj sezoni razmisli kako možeš biti ekonomičniji dok vježbaš. Jedan od načina na koji to možeš postići je da opustiš neke mišiće koji nisu nužno potrebni za radnju koju radiš. Ovo su naše 4 područja našeg  tijela na koje usmjeravamo pažnju.

MIŠIĆI VILICE. Jedan od ovih mišića je ujedno i najjači mišić na tijelu i ako opustimo ovo područje tijela dok trčimo možemo štediti energiju na duge staze.

MIŠIĆI DLANA. Opuštanjem mišića oko zapešća i šake opuštamo mišiće podlaktice. Dlan ćeš opustiti tako da djelomično ili potpuno otvoriš šake. Ovo možeš vježbati pri laganim trčanjima a potom prenositi vježbu u sve teža i brža trčanja.

MIŠIĆI LICA (PROSTOR IZMEĐU OBRVA). Opusti mišiće lica i prostor među obrvama. Ovo ćeš najjednostavnije postići sa blagim smiješkom za vrijeme vježbanja. Osim što štediš energiju, postaješ pozitivniji i izgledaš bolje.

PLOČICE NA TRBUHU. Ova velika skupina mišića je sastavni dio funkcionalnog trupa (35 različitih mišića). Vrlo su popularne i tražene ali često i precijenjene. Pretjerano grčenje ovih mišića može uzimati energiju i onemogućiti opušteno trbušno disanje, koje je preduvjet ekonomičnog vježbanja.