Dejan Patrčević način motivacije i edukacije u ograničenim uvjetima pandemije

Iako se postupak normalizacije života odvija već neko vrijeme, ipak se 25.5.2020 dogodilo nešto što je označilo kraj jednog perioda, koji će svima nama ostati doživotno u sjećanju – počinje službeno nastava za učenike u Hrvatskoj. Oni koji se još nisu, vratiti će se u mjesto boravišta i susresti će se ponovno stari prijatelji i susjedi.

Podsjetimo kako je sve krenulo.

Glavni trener i osnivač Adriatic Coaching, Dejan je pripremao nadolazeće trening kampove u Dalmaciji, gdje ga je sa obitelji (troje male djece) zadesila situacija sa proglašenjem pandemije. Ostao je na otoku Hvaru, a sve dalje je nadogradnja jedne životne priče i filozofije vezane na #prirodnost (nature), #različitost (diversity) i strpljivost (patience).

Prvi video, koji je snimio 27.3. ticao se straha od promjena, koje slijede i kako ih sportaši mogu laše prihvatiti, jer su hrabri. Istodobno se zatvaraju prometne djelatnosti (trajektne veze, željeznice, autoputi..) i one uslužne, poput teretana, bazena i frizerskih radnji. Neki bi mogli reći da se Dejan našao u pravo vrijeme na pravom mjestu, no život na izoliranom otoku u sezoni grijanja, kada je more 13 C i gdje vas gledaju kao stranca, koji “pliva, trči i vozi okolo sa COVID-19”, nije bio laki zadatak za 45-godišnjaka i bivšeg IRONMAN profesionalca.

Kako je kosa rasla nizali su se filmovi (ukupno njih 46, od čega 11 na engleskom jeziku) raznolikih tema, uglavnom vezanih za domišljato treniranje u ograničenim uvjetima COVID-19.

Kroz većinu filmova se provlače sljedeće poruke;
– kako trebamo postati ili ostati hrabri,
– kako je ispravno boraviti i trenirati na otvorenom,
– zašto je naš trup generator snage za izazove u životu
– kako trebamo na ograničenja gladati kao na mogućnosti,
– kako ostati motiviran za vježbanje u uvjetima kada nema utrka,
– kako možemo angažirati prijatelje i obitelj u ono što radimo,
– kako je važno razumjeti prirodne procese i da je tehnika urođena sposobnost, a ne privilegija odabranih.
– zašto je manje često više i zašto je dobro da znamo bolje balansirati u obavljanju više obaveza od samo onih na poslu.
– koliko je Hrvatska krajolicima predivna zemlja za strance, no kako istodobno njene resurse domaćin može iskoristiti i na drugačiji način.
– i kako je dobro ostati normalan.

Zadnji video u serijalu je snimljen u subotu 23.5. On pokazuje promjene u izgledu sportaša i postignutu formu pod nazivom “Ultimativni triatlonski trening” sa neizostavnim elementom humora.

Zahvalili bi se svima koji su na spontani ili direktni način pridonijeli sadržaju u fimovima, od kojih bi posebno izdvojili;

– Jadran i obitelj Domančić
– Tonči i obitelj Pavičić iz Vrbanja
– obitelj Patrčević, posebno Roko i Nikola
– Janez Marojević
– Vid Mesarić
– Nino Pijanović
– Riccardo Kuhar
– Boris Kovačević
– Matko Hure
– Ines Hazdovac
– Aleksandar Balažinec
– Lucija Petrić
– Mirsad Taletović

SVI FILMOVI NA JEDNOM MJESTU

Svi filmovi realizirani su jednostavnom upotrebom Garmin Virb Ultra 30. i računalnog softvera VIRB® Edit. Ova vodonepropusna ultra HD akcijska kamera snima 4K / 30 fps videozapise koji se mogu preklopiti GPS podacima i ima glasovno upravljanje.

#OutdoorRights
#NotOnlyourWorkout
#BudiHrabar
#OstaniNormalan