Metoda inspirirana Jadranskim morem

Jedinstvena metoda

Adriatic Coaching metoda treninga je inspirirana Jadranskim morem.

Za nas u Adriatic Coachingu, Jadransko more predstavlja: 

– Različitost

– Prirodu

– Strpljenje

Sva tri elementa nastojimo uključiti uz naše znanje, treniranje i sve što radimo.

Različitost

Jadransko more nalazi u zoni geografskih, klimatskih i kulturnih krajnosti. Nalazi se između velikih planinskih lanaca i kulturno-povijesnih cijelina i tisućljećima je povezivao, štitio i omogućivao trgovinu i rast.

Ciljevi pojedinca nikada ne ovise o jednom čimbeniku, već o složenoj i kaotičnoj kombinaciji mnogih čimbenika. Čovjek se mora nositi s brojnim izazovima i ima želju ostvariti mnoge ciljeve, među kojima su kondicijska i sportska postignuća samo neki od tih ciljeva. Složenost vidimo kao pozitivnu stvar, a naše znanje i usluge osmišljeni su da je podrže i stvore balans.

Različitost se sastoji od prihvaćanja života u njegovoj složenosti i uspješnog postizanja sljedećih ciljeva:

– Obiteljski ciljevi

– Poslovni ciljevi

– Osobni ciljevi

Priroda

Jadransko more oblikuje živote ljudi koji žive u njegovoj blizini. Vjetrovi koje stvara, hrana koju osigurava i putovanja koja omogućuje, ne mogu se zanemariti.

Na isti način, kada težimo fitness i sportskim ciljevima, moramo prihvatiti snagu prirode, kako u našim tijelima tako i u našem okruženju. Ako prihvatimo prirodu kao datost, lakše ćemo doći do svojih ciljeva, ali ako se borimo protiv prirode, potrošit ćemo previše energije.

Smatramo da je važno razumjeti prirodu i kako ona funkcionira, u svakom aspektu, te na tome temeljiti naše ciljeve i trening.

Priroda se sastoji od:

Klima i geografija u kojoj treniramo i utrkujemo se

– Hrana koju jedemo

– Naše tijelo

Strpljenje

More može s vremenom mijenjati oblik stijene.

Kada treniramo za kondicijske i sportske ciljeve, mi – treneri, mentori i naši sportaši – moramo prihvatiti da postoji adekvatni period vremena za promjene koje želimo postići.

Taj koncept prenosimo u način na koji razvijamo i dijelimo svoje znanje u obliku usluga treniranja i mentorstva za pojedince i timove. Stpljenje je osnova svih naših treninga.

Strpljenje se sastoji od:

Što je životni cilj?

Koji je petogodišnji cilj?

Koji je jednogodišnji cilj?

 

Pročitajte što drugi govore o iskustvu sa našom metodom.